pondělí 17. března 2014

Zasněžená čoko kaše






Tenhle základ na ovesnou kaši používám hodně často a ráda, takže se nedivte, že se s ním budete na blogu často setkávat. :) Pak už jde jen o to, jak kaši dozdobím. Pro dnešek jsem si vybrala tuto její zasněženou variantu, na které Vám svoje ranní "čoko" mlsání představím. ;)








Ingredience:

Kaše:

  • 70g ovesných vloček
  • 5g holandského kakaa
  • mandlové, nebo vanilkové aroma
  • 200-300ml vody (můžete i třeba 1/2 na 1/2 z mlékem, já dělám kaše ale vždy jen z vody ;) )
Posyp:
  • 5g strouhaného kokosu
  • 70g jahod
  • 10g burákového másla

Postup:

Vločky si večer smícháme s kakaaem a aroma, přilijeme vodu a necháme přes noc namočené. Pokud na to večer zapomenete, nebo dostanete na kaši chuť až ráno, pokuste se vločky i tak namočit alespoň na 30-60min. ;)

Namočené ochucené vločky připravíme klasicky na plotně do stavu kaše, takové hustoty, jakou máte rádi.

No a teď už stačí jen přendat do misky a nazdobit pokrájenými jahodami, zasypat kokosem a na vrch, jak už u mě bývá zvykem, kousek burákového másla.¨

Prostě je to natolik primitivní, až se stydím dávat jí sem jako recept, ale při Food foto inspiration se nám ještě bude hodit. ;)


Nutriční hodnoty: 1 523Kj; 10g bílkovin; 54g sachariduů z toho 3g cukrů; 11g tuku; 3g vlákniny

Přeji krásné snídání! :))

Žádné komentáře:

Okomentovat