Tenhle základ na ovesnou kaši používám hodně často a ráda, takže se nedivte, že se s ním budete na blogu často setkávat. :) Pak už jde jen o to, jak kaši dozdobím. Pro dnešek jsem si vybrala tuto její zasněženou variantu, na které Vám svoje ranní "čoko" mlsání představím. ;)
Ingredience:
Kaše:
- 70g ovesných vloček
- 5g holandského kakaa
- mandlové, nebo vanilkové aroma
- 200-300ml vody (můžete i třeba 1/2 na 1/2 z mlékem, já dělám kaše ale vždy jen z vody ;) )
Posyp:
- 5g strouhaného kokosu
- 70g jahod
- 10g burákového másla
Postup:
Vločky si večer smícháme s kakaaem a aroma, přilijeme vodu a necháme přes noc namočené. Pokud na to večer zapomenete, nebo dostanete na kaši chuť až ráno, pokuste se vločky i tak namočit alespoň na 30-60min. ;)
Namočené ochucené vločky připravíme klasicky na plotně do stavu kaše, takové hustoty, jakou máte rádi.
No a teď už stačí jen přendat do misky a nazdobit pokrájenými jahodami, zasypat kokosem a na vrch, jak už u mě bývá zvykem, kousek burákového másla.¨
Prostě je to natolik primitivní, až se stydím dávat jí sem jako recept, ale při Food foto inspiration se nám ještě bude hodit. ;)
Nutriční hodnoty: 1 523Kj; 10g bílkovin; 54g sachariduů z toho 3g cukrů; 11g tuku; 3g vlákniny
Přeji krásné snídání! :))
Žádné komentáře:
Okomentovat