středa 5. března 2014

Zapečená ovesná kaše






Ovesné vločky jsou pro mě k snídani nejlepší volbou, ale když bych pořád jen míchala obyčejné kašičky, asi by se mi přejedli. Tak jsem se zase nechala inspirovat internetem a o volném dnu, vyzkoušela malou inovaci. :) Musím se (trochu samolibě) pochválit, protože výsledek byl opět skvělý a touhle vylepšenou kašičkou bych se mohla živit celý den.... :)








Ingredience:

Na kaši:

  • 70g ovesných vloček
  • lžička skořice
  • vanilkové aroma
  • 200 - 300ml vody (podle toho jak moc máte rádi kaši hustou)
Na posyp:
  • 10g Goji (kustovice čínská)
  • 50g acidofilního mléka
  • 10g burákového másla



Postup:

Vločky si večer namočíme do vody. (Pokud večer zapomenete, namočte je hned jak ráno vstanete, alespon na chvíli. Kaše je pak lepší. ;) ). No a ráno když vstaneme přidáme skořici, vanilkové aroma a umícháme z nich klasicky na plotně kaši. Hustotu si zvolte tak jak máte rádi. :)
Takto hotovou kaši přendáme do zapékací nádoby a pečeme při 200°C asi 30 minut.


Z obrázku je vidět, že já si kaši udělala víc tekutou, takže na vrchu toho moc křupavého nebylo, ale mám to tak většinou raději a ten pečený spodek stál za to..!
Takže teď už jen stačí nazdobit ingrediencemi na posyp. -> Nalijte acidofilní mléko, posypte goji a přidejte mé oblíbené burákové máslo. :)


no, na titulním obrázku vypadá líp, ale garantuji Vám, že chutná výborně. Vločky získají úplně jinou konzistenci, než když z nich jen na plotně uděláte kaši. Jedinou nevýhodou je, že k tomuto receptu, si budete muset trochu přivstat. :-D

Přeji dobrou chuť! :))

1 komentář:

  1. To vypadá docela dobře! Vyzkouším :) Nezkoušela jsi někdy přidat do receptu i cereální nápoje?

    OdpovědětVymazat