To bych nebyla já, abych nevyužila volného dopoledne v teple domova a neudělala si zas nějakou verzi toastů na sladko. Tentokrát padl výběr na jablka, protože ty tu ještě nebyly. Výsledek byl opět výborný a dost dobře srovnatelný se starým dobrým štrůdlem, či žemlovkou. Máte-li tedy dopoledne chuť na jeden z těchto podzimních dezertů, doporučuji vyzkoušet. :)
Ingredience:
- 2 plátky celozrnného toastového chleba
- 100g jablka
- 30g nízkotučného tvarohu
- 5g burákového másla
- skořice
Postup:
Jablko si očistíme od jadřinců a jednu čtvrtinu oloupeme. Takto oloupanou část nakrájíme na tenké plátky.
Obě půlky toastového chleba namažeme tvarohem. Na jednu vyskládáme jablko a druhou posypeme skořicí.
Teď už jen stačí dát chlebíky na sebe a šup s tím do toastovače. ;)
Burákové máslo (bez kterého, jak jste si asi všimli já prostě nefunguju :-D), můžete nahradit nasekanými oříšky a přidat je dovnitř toastu. Já si však raději užívám chuť másla jen tak s čerstvým jablíčkem, nebo do něj namáčím toasty. ;)
Nutriční hodnoty: 970Kj; 9g bílkovin; 35,5g sacharidů z toho 10,7 cukrů; 5g tuku; 2g vlákniny
Dobrou chuť! :)
P.S.: Taky máte raději toasty na sladko, než ty obyčejné se šunkou? :-D :))
Žádné komentáře:
Okomentovat