úterý 4. března 2014

"Štrůdlové" toasty






To bych nebyla já, abych nevyužila volného dopoledne v teple domova a neudělala si zas nějakou verzi toastů na sladko. Tentokrát padl výběr na jablka, protože ty tu ještě nebyly. Výsledek byl opět výborný a dost dobře srovnatelný se starým dobrým štrůdlem, či žemlovkou. Máte-li tedy dopoledne chuť na jeden z těchto podzimních dezertů, doporučuji vyzkoušet. :)






Ingredience:


  • 2 plátky celozrnného toastového chleba
  • 100g jablka
  • 30g nízkotučného tvarohu
  • 5g burákového másla
  • skořice

Postup:

Jablko si očistíme od jadřinců a jednu čtvrtinu oloupeme. Takto oloupanou část nakrájíme na tenké plátky. 
Obě půlky toastového chleba namažeme tvarohem. Na jednu vyskládáme jablko a druhou posypeme skořicí.


Teď už jen stačí dát chlebíky na sebe a šup s tím do toastovače. ;)

Burákové máslo (bez kterého, jak jste si asi všimli já prostě nefunguju :-D), můžete nahradit nasekanými oříšky a přidat je dovnitř toastu. Já si však raději užívám chuť másla jen tak s čerstvým jablíčkem, nebo do něj namáčím toasty. ;)


Nutriční hodnoty: 970Kj; 9g bílkovin; 35,5g sacharidů z toho 10,7 cukrů; 5g tuku; 2g vlákniny

Dobrou chuť! :)

P.S.: Taky máte raději toasty na sladko, než ty obyčejné se šunkou? :-D :))


Žádné komentáře:

Okomentovat