Na každém druhém blogu se zdravou výživou, či stránkách s recepty najdete recept na ovesné lívanečky. Není tedy divu, že i já jsem si po dlouhé době našla o víkendu trochu času a lívanečky k snídani vyzkoušela. Inspiraci jsem brala z několika článků jak na českých, tak zahraničních stránkách, takže se předem omlouvám, příjde-li Vám někomu tento recept stejný, jako ten váš. Opravdu jsem si ho více-méně vymyslela. ;)
Ingredience:
Lívanečky:
- 50g ovesných otrub (Marks & Spencer Oatbran)
- 50g banánu
- 1 vaječný bílek
- 1/2 lžičky jedlé sody
- skořice a perníkové koření dle chuti
- cca 30ml vody
Tvarohový dip:
- 40g nízkotučného tvarohu
- 50g banánu
- 7g burákového másla na ozdobu
Postup:
Do ovesných otrub přidáme trošku vody a rozmačkáme 50g banánu. Pak přisypeme jedlou sodu a dochutíme skořicí a perníkovým kořením.
Bílek si vyšleháme ve sníh a vmícháme do připravené směsi z otrub.
Takto namíchanou směsí tvoříme lívanečky na rozehřáté teflonové pánvi. (Bez použití jakéhokoli oleje. ;) )
"Opékáme" z každé strany cca 1-2 minuty. :))
Během přípravy lívanečků si můžeme připravit tvarohový dip tak, že jen rozmačkáme banán s tvarohem. (Koho by to bylo napadlo :-D) Pokud Vám bude připadat příliš hustý, neřeďte ho trouškou vody. ;)
Z této dávky mi vyšlo šest krásných lívanečků a světe div se, ani jsem je moc nepřipálila. :)
Takže teď už jen stačí lívance proložit tvarohovým dipem, zbytkem, co nepoužijete na náplň, je celé pěkně polít a místo "třešničky na dortu" si užít "burákové máslo na lívanečkách". .:)))
Nutriční hodnoty: 1 576Kj; 17,4g bílkovin; 56,5g sacharidů z toho 13g cukrů; 7g tuku; 8g vlákniny
Doufám, že si na nich pochutnáte stejně jako já, pro mě jsou od teď totiž jasnou volbou pro víkendové snídaně! :))
Žádné komentáře:
Okomentovat