středa 12. března 2014

Celozrnné nudle ala Italia

Když se řekne "Italská kuchyně", každý si asi jako první vybaví pizzu. Ať už je to pořádně nadupaná verze s masem, sýrem a hromadou zeleniny, nebo obyčejné Prosciutto. Osobně bych ale řekla, že jejich kuchyně je úplně o něčem jiném. Plná čerstvých a zdravých surovin takže, mimo pizzu z bílé mouky, snad nemůžete narazit na jídlo, které by zdravému životnímu stylu nevyhovovalo pouze s minimálními úpravami. Já sama jejich kuchyni miluji, a tak není divu, že se tu objevuje tento vážně vynikající recept.



Ingredience
  • 80g kuřecích prsou
  • 70g celozrnných těstovin
  • 150g rajčat
  • 50g oliv
  • 10g parmazánu
  • sůl, pepř
  • bazalka, oregano,..



Postup:

Maso si důkladně očistíme a nakrájíme na kousky. Já osobně krájím vážně na maličkaté, protože úplně ideální by do tohoto receptu bylo asi mleté maso. :-D Stejně tak si na kousky nakrájíme rajčata a buďto část, nebo všechny olivy. (Záleží na Vás, jak moc chcete potom pokrm zdobi, či jestli si raději užijete i pár celých oliv jen tak.)



Dál si dáme hřát vodu na těstoviny a připravíme je dle návodu. Nejlepší je do tohoto receptu použít nějaký druh nudlí, či špaget. Například vřetýnka by asi nebyly tak efektní. ;)

Do pánvičky s nepřilnavým povrchem dáme trochu vody, kterou opepříme a osolíme. Když se voda začne vařit, přidáme do ní maso a přiklopíme. Necháme takhle "dusit" cca 2 minutky, občas promícháme. Po této době přidáme nakrájená rajčata a dokořeníme bazalkou a oreganem. (Můžete přidat třeba i česnek, já šla ale po obědě cvičit, takže by to asi nebyl nejlepší výběr ingredience. ;) )

Rajčata s kuřecím necháme dusit dalších cca 5 minut, tak aby se nám z toho udělala omáčka. Nakonec přidáme nakrájené olivy, které už se směsí spíš jen prohřejeme. Pokud Vám přijde směs moc tekutá, nechte ji chvíli povařit odklopenou a přebytečná voda se odpaří. ;)

Tak a teď už stačí vše jen pěkně nandat na talíř a nazdobit zbylými olivami a parmazánem.



Nutriční hodnoty: 1 855Kj; 32g bílkovin; 52g sacharidů z toho 7g cukru; 12g tuku; 7,5g vlákniny

Přeji dobrou chuť! :))

Žádné komentáře:

Okomentovat