středa 12. února 2014

Zapečené krůtí kousky s medem a mandlemi





Stále ještě si doma užívám zkouškové, a tak neustále vymýšlím jakými způsoby si tu zdravou a momentálně docela jednotvárnou stravu něčím oživit. Pořád jen maso, zelenina a příloha... Takže dnes krůtí maso skončilo s brambory a fazolovými lusky pěkně v troubě. :)

Ingredience:

100g krůtích prsou
100g mražených zelených fazolových lusků
150g syrových brambor (1 velká brambora)
15g mandlí (nejlépe už oloupaných a nakrájených)
1 lžička medu
voda popř. zeleninový vývar z kostky
sůl


Postup:

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, maso očistíme a buď necháme jeden kus v celku, nebo uděláme menší kousky. Fazolky, aby nezůstali zmražené jen přelijeme horkou vodou.


V menší mističce si rozmícháme med s troškou vody a přidáme mandle. Osolené maso v medu můžeme nechat buď marinovat dopředu, nebo ho v této směsi jen tak "vykoupat".


Tak a můžeme začít skládat do zapékací misky. Jako první vyložíme misku plátky brambor. Ty zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem z kostky (chytnou lepší chuť), tak aby je voda ale nepřesahovala. Na brambory rozprostřeme fazolové lusky.


No a teď už jen stačí přidat maso ochucené medem. Zbude-li vám nějaká "marináda" vylijte jí přes maso, medovou chuť chytí pak i fazolky. :)


Pečeme v předehřáté troubě na 250°C asi 15-20min pod alobalem, poté slijeme trochu přebytečné vody a necháme ještě asi 10min péct bez alobalu, aby se nám mandličky opražili a na mase udělala kůrčička. 

Nutriční hodnoty: 1652Kj; 30g bílkovin; 50g sacharidů; 8g tuku



Přeji doboru chuť! :)))

Žádné komentáře:

Okomentovat