čtvrtek 27. února 2014

Ovesno-jablečné muffiny



Určitě nejsem jediná, komu se stává, že nakoupí až příliš moc jablek a nestihne je spotřebovat. Jablka už jen tak jídlu jsou příliš moučnatá a prostě na ně nemáte chuť. Co ale s nimi, když je Vám líto je vyhodit? Snad pro Vás tento recept bude řešením stejně tak jako pro mně. 




Ingredience:
  • 380g jablek
  • 250g tvarohu
  • 100g ovesných vloček
  • 70g vlákniny (kupuji na Mixit)
  • 150ml odtučněného mléka
  • skořice
  • voda

Postup:
Jablka očistíme a nastrouháme (v očištěném stavu jsou taky vážena ;) ). Takto připravená jablka smícháme s tvarohem, skořicí a mlékem čímž si připravíme náplň.
Vlákninu a část vloček rozmixujeme, část můžeme nechat celých. Smícháme s vodou tak, aby vznikla tužší hmota.

Vezmeme si plech na muffiny, který ani nemusíme vymazávat. Vločky trochu tuku uvolní, takže muffiny jdou za pomoci malé vychytávky pak krásně vyndat. Připravenou hmotou vymačkáme krusty muffinů, které pak jen naplníme směsí jablek a tvarohu.

Ozdobit můžete trochou vysokoprocentní nastrouhané čokolády.

Pečeme při 180°C cca 20 minut. Dávka vyjde cca na 11 muffinů, podle toho jak budete dělat silné krusty. ;)

Teď ještě ta vychytávka na vyndání po vychladnutí. -> Vezměte si kousek čtvrtky, nebo čehokoli pevnějšího a obalte v potravinářské folii. Pak tím obkružte okraje muffinů a půjdou krásně vyndat. :) (Neděláme nožem, abysme neponičili formu ;) )



Nutriční hodnoty celkové: 4177Kj; 57,3g bílkovin; 178g sacharidů z toho 56,5g cukru; 12,7g tuku

Nutriční hodnoty na 1/11 - 1 muffin: 380Kj; 5,2g bílkovin; 16,2g sacharidů z toho 5,1g cukru; 1,2g tuku

Opět skvělé k snídani, nebo ke svačině. Přeji dobrou chuť! :)))

Žádné komentáře:

Okomentovat