úterý 28. ledna 2014

Zapečené knäckebroty






Jste už unaveni z příloh typu rýže, brambory? Pro vás bude tato odlehčená verze hlavního jídla ideální. Vzhledem k vysokému obsahu bílkovin a relativně nižšímu obsahu sacharidů, je vhodnější spíše k večeři, ale mě dokonale vyhovovala i jako lehký a vážně chutný oběd. ;)








Ingredience:
2ks knäckebrotu (Wasa delicatess)
30g čerstvého listového špenátu
50g cherry rajčátek
100g kuřecích prsou (v syrovém stavu)
1x celé vajíčko + 2 bílky
30g Bonduelle Mexico mix
trochu nízkotučného mléka
sůl, pepř
popřípadě chilli, zkrátka koření dle chuti ;)

Postup:

Předehřejeme si troubu cca na 180°C a mezitím se pustíme do přípravy zbylých ingrediencí.

Kuřecí popřípadě krůtí maso si nakrájíme na malé kostičky a do pánve/rendlíku s nepřilnavým povrchem si dáme trochu vod, kterou okořeníme. (Voda stačí vážně jen po dně, aby jsme v ní maso místo smažení narychlo "uvařili".) Vodu přivedeme k varu a přidáme maso. Během chvilinky je hotové, takže pánev odstavíme z plotny.

Do zapékací misky si na dno rozmáčkneme 2 knäckebroty, zasypeme je špenátem, Bonduelle mixem a nakrájenými rajčátky. Na vrh přidáme maso. Buď můžete nalít i s výpekem, který se krásně vsákne do knäckebrotů, nebo jen na vrh poházet kousky.

Ve skleničce si rozmícháme vajíčko s bílky a troškou mléka, okořeníme trochou pepře a soli. Tímto mixem rovnoměrně zalijeme obsah zapékací misky.

Pečeme při 180°C cca 15-20min. Je lepší se do trouby občas podívat, jestli už jsou vajíčka hotová a maso z vrchu pěkně křupavé.

Energetické hodnoty: 1230Kj, Bílkoviny 34,2g, Sacharidy 16,2g z toho cukry 3,1g, Tuk 7,8g, Vláknina 4g

Podle chuti můžete samozřejmě posypat parmazánem, nebo maso osmahnout na kapce olivového oleje. Energetické hodnoty se ovšem budou zase trošku lišit. ;)

Přeji dobrou chuť



3 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Doufám, že v dobrém. :) To je tak, když už nevíte, jak předepsané jídlo upravit ;)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat